Тахографи

СТП ЕМША е акредитирана работилница за калибрација на аналогни и дигитални тахографи според стандартот МКС EN ISO/IEC 17020:2012 Тип Ц. СТП ЕМША е овластена за вршење на дејноста од страна на Министерството за транспорт и врски.

Проверката и калибрацијата на дигиталните и аналогните тахографи е задолжителна и се врши на секои две години. Исто така при промена или поправка на тахографот како и промена на димензија на пневматиците.

Акредитирано инспекциско тело

Сертификат за акредитација број ИТ – 093

Акредитирано тело ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД ЕМША ДООЕЛ Неготино
Инспекциско тело за аналогни тахографи, дигитални тахографи
Адресa Ул. Индустриска бр.28, 1440 Неготино
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
tel. 072-218-985
Краток опис на опсегот на акредитација Инспекција (контрола) на аналогни и дигитални тахографи
Прва акредитација 09.10.2015
Дата на важност на сертификатот 08.10.2019